Proje Açıklaması
Nedir?
Dijitalleşme, yıkıcı inovasyon, krizler ve rekabet, kurumları varlıklarını koruyabilmeleri için sürekli bir dönüşüm içinde olmaya, yeni ürün geliştirmeye ve her geçen gün hizmet kalitelerini yükseltmeye zorluyor. Bu sürecin ise en kritik halkası aslında tüm bu dönüşümü gerçekleştirmesi beklenen çalışanlar.
Küresel Yetenek Açığı Araştırması sonuçlarına göre ülkemiz %66 ile en çok yetenek açığı çeken 6. ülke konumunda. Kısacası, işsizliğin %12 civarında olduğu ülkemizde şirketlerin %66’sı ihtiyacımız olan yetkinliklere sahip çalışan bulamıyoruz diyor. Peki mevcut çalışanlarımız kurumumuzu geleceğe taşıyacak bilgi, beceri ve yetkinliklere sahipler mi?
Biz de geleceği şekillendirip, rekabetçiliğinizi arttırmak için, çalışanlarınızın ve iş birimlerinizin gelişim ihtiyaçlarını doğru analiz edip, yetkinliklere, performans sonuçlarına, dikey ve yatay kariyer yollarına, kurumun hedeflerine veya stratejilerine yönelik gelişim planları oluşturuyoruz.
Kimler İçindir?
Size Ne Sunabiliriz?
Kurumsal akademi tasarım ve denetim modelimiz ile ihtiyacınız olan öğrenme çözümlerini tam da size göre tasarlayıp, sunuyoruz.
Sıkça Sorulan Sorular
Gelişim planlama süreci kurumun yetkinlikleri, performans sonuçlarını, dikey ve yatay kariyer yolları, bireylerin veya fonksiyonların hedefleri doğrultusunda oluşturulmaktadır. Ölçüm stratejisi de eğitim sonu değerlendirme sonuçlarının ötesine geçerek, gelişimin işe yansıması doğrultusunda gerçekleşmektedir.
Gelişim planla süreci sadece dış kaynakların kullanıldığı bir süreç değildir. Bu süreçte kurumun ve bireylerin gerçek ihtiyaçlarına odaklanarak farklı gelişim faaliyetleri (iç eğitimler, e-eğitimler, ücretsiz açık eğitimler, iş ortamında öğrenme vb.) bir araya getirilir.
Küresel Yetenek Açığı Araştırması sonuçlarına göre küresel yetenek açığı %45’e yükselip, son 12 yılın zirvesine çıkmış durumda. Ülkemiz ise %66 ile en çok yetenek açığı çeken 6. ülke konumunda. İşsizliğin %12 civarında olduğu ülkemizde şirketlerin %66’sı ihtiyacımız olan yetenekleri bulamıyoruz diyor. Buradan kurtulabilmemiz için çalışanlarımızı bugünün ve geleceğin işlerini başarı ile yapabilecek donanıma getirmemiz gerekiyor. Bundan başka çıkış yolu yok.