Dijitalleşme, belirsizlik ve değişen ihtiyaçları konuştuğumuz bu dönemde kurumlar var olmak için yetkin ve geleceği yönetebilecek çalışanlara ihtiyaç duymakta. Ancak dünya genelinde yapılan Global Yetenek Açığı Araştırması sonuçlarına göre Türkiye %66 ile “yetenek açığı” en yüksek 6. ülke konumunda. Kısaca özetlemek gerekirse, işsizliğin %12 civarında olduğu ülkemizde kurumlarımızın %66’sı ihtiyaçları olan yetkin çalışanları bulamıyor. Bu durumda tek çözüm, mevcut çalışanlarımızı bugünün ve geleceğin işlerini başarı ile yapabilecek donanıma getirmek, yeni işe başlayan çalışanlarımızı ise bu kurum içinde geliştirmek.
Biz de mevcut çalışanlarımızı değişen dünyaya entegrasyon ve teknoloji bilgisi arttırmak (Upskilling) ve farklı işler için yeni beceriler ve yetkinlikler kazandırmak (Reskilling), yeni işe başlayan çalışanlarımızı ise bu kurumun yetkinlikleri ve deneyimleri doğrultusunda geliştirmek için iç eğitmen ve konu uzmanlarının yer aldığı fonksiyonel gelişim okulları tasarlıyoruz.
Kimler İçindir?
– Eğitim ve gelişim faaliyetlerinin iş sonuçlarına etki etmesini isteyen kurumlar.
– Deneyimli çalışanlarının bilgi ve deneyimlerini, yeni çalışanlara da aktarmak isteyen kurumlar.
– İhtiyaç duydukları yetenekleri içeriden geliştirmek isteyen kurumlar.
– Öğrenmeyi dijitalleştirip, kaynaklarını daha etkin kullanmak isteyen kurumlar.
Size Ne Sunabiliriz?
Gelişim İhtiyaç Analizi:
Kurumun stratejik gelişim ihtiyaçlarından, bireyin gelişim ihtiyaçlarına kadar tüm aşamalarda ihtiyaç analizi çalışması yapıp, bu ihtiyaçları karşılayacak gelişim faaliyetleri tasarlıyoruz.
Eğitim ve Gelişim Okulu Tasarımı:
Kurumsal bilgi ve deneyiminizi yazılı hale getirip, iç eğitmenler tarafından verilen, katılımcı odaklı eğitimler veya gelişim programları tasarlıyoruz.
İç Eğitmen Seçme ve Geliştirme:
İç eğitmenlerinizin yetkinlik setlerini oluşturuyor, seçim sürecini yürütüyor, geliştiriyor ve gelişimlerini takip ediyoruz.
Eğitim Teknolojileri Yapısı Oluşturma:
Çalışanlarınızı gelişimlerini desteklemek için oyunlaştırılmış e-eğitimler ve dijital öğrenme altyapısı oluşturuyoruz.
Sıkça Sorulan Sorular
Gelişim okulları, kurumun yetkinlikleri, performans sonuçlarını, dikey ve yatay kariyer yolları, bireylerin veya fonksiyonların hedefleri doğrultusunda oluşturulmaktadır. Ölçüm stratejisi de eğitim sonu değerlendirme sonuçlarının ötesine geçerek, gelişimin işe yansıması doğrultusunda gerçekleşmektedir.
Geçmişte mezun olduktan sonra bir işe girip, neredeyse aynı işi yaparak emekli olunabiliyordu. Artık hem çalışanların sürekli yeni bilgileri veya yetkinlikleri geliştirmesi gerekiyor hem de yeni işe giren çalışanlar işi büyük oranda şirket içinde öğreniyorlar. Dolayısıyla değişen dünyaya entegrasyon ve teknoloji bilgisi arttırmak (Upskilling) ve farklı işler için yeni beceriler ve yetkinlikler kazandırmak için (Reskilling) kurum içi gelişim okulları önemli hale geliyor.